روش و طرز تهیه آلو خورشتی در منزل و خانه
روش و طرز تهیه آلو خورشتی در منزل و خانه در سایت جسارت
طرز تهیه آلو خورشتی ، روش تهیه آلو خورشتی ، طرز تهیه آلو خورشتی در منزل , طرز تهیه آلو خورشتی در خانه , طرز تهیه آلو خورشتی به سادگی , آموزش و طرز تهیه آلو خورشتی , طرز تهیه آلو خورشتی در کمترین زمان ممکن , طرز تهیه آلو خورشتی چگونه است
روش و طرز تهیه آلو خورشتی در منزل و خانه
آلوهایی که در غذا استفاده می شود، اکثرا از نوعی تهیه می شوند که پوست آنها را به راحتی می توان جدا کرد،زیرا موقع پخت غذا، پوست آلو (آلوی خشک شده با پوست) از گوشتش جدا می شود و منظره جالبی به غذا نمی دهد،بنابرین از آلوهایی مانند آلو قطره طلا، برای تهیه آلو خورشتی استفاده می شود.در ادامه روش خشک کردن آلو قطره طلا و تهیه آلو خورشتی را مشاهده می کنید.
طرز تهیه آلو خورشتی
آلو قطره طلا………. به میزان لازم.
آب………. به میزان لازم.
ابتدا آلوهای کاملا رسیده را شسته و دم آنها را می گیریم.سپس ظرفی مانند ماهیتابه که عمق کمی داشته باشد و فقط یه ردیف آلو را بتوان در آن ریخت را، روی حرارت قرار می دهیم.مقدار مناسبی آب در آن ریخته وشعله را تنظیم می کنیم که آب از جوش نیفتد.سپس تعدادی آلو ( به صورت متناوب ) درون ظرف آب در حال جوش می اندازیم.بلافاصله بعد از ترک خوردن پوست، آلوها را با کفگیر از آب خارج کرده و درون آبکش ریخته،بعد از خنک شدن به راحتی پوست آن را جدا می کنیم.پس از پوست گیری، سریعا روی پارچه ای که داخل سینی یا آبکش گذاشته ایم، ریخته و جلوی آفتاب مستقیم قرار دهید.بعد از اینکه کمی رطوبت آلوها کشیده شد، آلوها را زیر و رو می کنیم که سریعا خشک شود تا کپک نزند و یکنواخت خشک شود.معمولا طی ۲ تا ۴ روز آلوها خشک می شوند.می توان آلوها را کمی مرطوب برداشت و داخل نایلون، درون فریزر گذاشته و یا کاملا خشک شده، سپس درون کیسه پارچه ای ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کرد.آلوهای خشک شده را برای زمستان نگه دارید.می توانید در انواع خورش یا آش بریزید و از طعم طبیعی و دلچسب آن لذت ببرید.
طرز تهیه آلو بخارا در منزل
درست کردن آلو بخارا توسط خودتون در خانه خیلی راحت و از نظر اقتصادی به صرفه ست.آلوهایی رو که برای خشک کردن انتخاب میکنین بهتره که گوشتی و شیرین باشه و معمولن همه ی آلوها رو می تونیم خشک کنیم از آلو سیاه گرفته تا قطره طلا.من از آلوهای زرد و شیرینی که این روزها فراوان بود استفاده کردم.آلوها رو به هر میزان که آماده کردین برای خشک کردن، بعد از شستن و چیدن دم هاشون کنار میذاریم. یک قابلمه متناسب با اندازه آلوها برداشته و با مقدار مناسب آب میذاریم جوش بیاد، ۲ قاشق روغن هم بهش اضافه می کنیم.اگر بافت آلوها نرمه بعد از جوش آمدن آب آلوها رو داخل قابلمه ریخته و زیر گاز رو خاموش میکنیم اما اگر بافت آلو سالم و له شده نیست اجازه میدیم آلوها ی جوش بخوره و بعد از روی حرارت برمیداریم.بعد از اینکه کمی از حرارت افتاد، میبینین که پوست آلوها جمع شده حالا به راحتی میتونین پوست آلوها رو جدا کنین و در سینی یا آبکش بچینین و روش به دلخواه کمی نمک یا شکر بپاشین و اجازه بدین جلوی آفتاب خشک بشه.دقت کنین که اگر ۲ روز میخواین جلوی آفتاب باشه روز دوم آلوها رو پشت و رو کنین و اگر آفتاب خیلی تیزه این زمان رو کمتر کنین در غیر این صورت تمام بافت آلو خشک میشه و تقریبن هسته های آلو فقط میمونه !اگر تو آپارتمان زندگی می کنین و فضای کافی برای استفاده از آفتاب ندارین میتونین آلوها رو جلوی باد پنکه خشک کنین.این هم آلوهای خشک شده من.
طرز تهیه آلو بخارا و خورشتی
آلو بخارا از خشک کردن انواع آلو بدست میاد ،که موارد مصرفش میتونه به عنوان تنقلات و یا افزودنی به انواع غذاها باشه.آلو بخارا توی بازار دو مدل عرضه شده،یه مدل که خیلی طلایی و خوش آب و رنگه و شفاف و معمولا بهش لغب صادراتی میدند ،که پیشنهاد میکنم کلا بیخیالش بشید ،چرا؟ چون با دود گوگرد خشک و آماده شده و ضررش خیلی بیش از سودشه!(این نکته در مورد انواع کشمش و برگه زرد آلو و…هم که رنگی طلایی و شفاف و زیباتر دارند صدق میکنه و نشون دهنده اینه که میوه به جای آفتاب با گوگرد عمل اومده)یه نوع دیگه هم که بصورت سنتی و معمولا در روستا و توسط باغدار و کشاورز تهیه شده که البته سالمتر از مدل اولیه!اگه از خودتون میپرسین که آیا تهیه کردنش تو منزل میتونه غیر از جنبه اقتصادیش مزّیت دیگه ای داشته باشه یا نه؟باید بگم البــــــــــــــــــــــــــــــــــته!اگه از اینکه آیا تهیه کننده روستایی بهداشت رو رعایت کرده و آیا محل خشک کردن خشکبار با محل زندگی دام و طیور فاصله داشته یا نه صرف نظر کنیم،و نشستن انواع حشرات آلوده و گرد و غبار روی محصول رو نادیده بگیریم،اینکه به مغازه میاد و ماهها توی مغازه ، در مجاورت هوای آلوده و دود ماشین و گرد و غبار و باز هم تماس انواع پشه و مگس و… قرار میگیره رو نمیشه انکار کردحالا از خودمون میپرسیم آیا محصولی که تو خونه تهیه میکنیم نمیتونه سالمتر و بهداشتی تر از نوع آماده توی بازار باشه؟مخصوصا که طرز تهیه فوق الهاده راحـــــــــــــــــــــــت باشه؟!
.
.
طرز تهیه،
آلوهارو خوب میشوریم و توی لگن آب نمک درست میکنیم و آلو هارو میریزیم تو آب نمک تا 24 ساعت بمونه،اینکار برای اینه که پوست آلو نازک بشه و براحتی از آلو جدا بشه،(بعضیها از روشهایی مثل ریختن آلوها چند دقیقه توی آب در حال جوش و یا موندن آلوها یه روز جلو آفتاب استفاده میکنند،که روشی که من گفتم مزیّتش نسبت به بقیه روشها اینه که رنگ آلو بهتر میمونه و تیره نمیشه)