سرطان جگر
سرطان جگر چیست ,سرطان جگر سفید,علت سرطان جگر,عوامل سرطان جگر,علائم سرطان جگر,درمان سرطان جگر,همه چیز درباره سرطان جگر,راهکار های درمان سرطان جگر,علائم سرطان جگر,علت و علائم سرطان جگر
توضیحاتی در مورد سرطان جگر
آمادگی برای تطبیق شیمو تراپی به بیماری که از سرطان جگر رنج می برد. شریک سازید این تلاش ها از ساختن جگر مصنوعی تا مطالعات بر خوکهای اصلاح شدۀ جنتیکی را در بر میگیرد تا دیده شود که آیا قادر به تولید اعضایی هستند که سازگار با بدن انسان باشد. در حال حاضر، تداوی کسانیکه از سرطان جگر رنج می برند یا از طریق پیوند جگر تداوی می شوند و یا بخش های سرطانی جگر شان، برداشته می شود. هر دو روش، مستلزم عملیات بزرگ جراحی است و کسانیکه جگر شان پیوند می شود، نیاز دارند تا آخر عمر از دوا های مهار کنندۀ سیستم ایمنی استفاده کنند. اما حال دانشمندان روش تازۀ تداوی سرطان جگر را می آزمایند که نیاز به حداقل مداخلۀ جراحی دارد. تداوی سرطان با دوا و شعاع به حجرات سلیم که در اطراف تومور قرار دارند، نیز آسیب می رساند. اما روش تازۀ تداوی، شامل مواد کیمیایی غیر سمی گیاهی می باشد. کتاش کتی، استاد در پوهنتون طب میزوری مستقر در ایالات متحده، رهبری پژوهشی را به عهده دارد که در آن با استفاده از تکنالوژی مایکروسکوپی، حجرات پیشگام سرطانی در جگر موشها و سلول های سرطانی انسان در لابراتور، هدف قرار داده می شود. به گفتۀ کتی “مثل یک افسانه معلوم می شد، اما از لحاظ تشخیص مرض و تداوی تومور، حال در مرحلۀ پیشرفتۀ قرار داریم”. کار کتی شامل استفاده از ذرات کوچک طلا است که در داخل یک کپسول که از یک نوع درخت به نام اقاقیا گرفته شده، محافظت می گردد. این ذرات سلول های خبیث و سلول ها را قبل از اینکه سرطانی شوند، جذب می کند. به گفتۀ کتی، این ذرات برای بیماران تجویز می گردد و پس از چند ساعت مریض با شعاع لیزر مورد تداوی قرار می گیرد و به تعقیب آن، بیمار می تواند به خانه اش بر گردند. بنا بر این، نیاز به شعاع رادیواکتیف نیست و به همین ترتیب زباله های سمی وجود ندارد تا بیماران را به گونۀ سیستیماتیک مسموم کند. به گفتۀ کتی، هزینه تداوی کم خواهد بود، زیرا یک گرام طلا برای تداوی ۵۰ مریض و یا بیشتر استفاده خواهد شد. کتی همچنین می گوید که این نوع روش ممکن برای تداوی سایر انواع سرطان، التهاب مفاصل و یا بیماری های ناتوان کننده نیز استفاده شود. اگر این روش موثر واقع گردد، مژده ای برای ۸۰۰ صد هزار نفری خواهد بود که همه ساله به سرطان جگر مبتلا می شوند و جان حدود ۷۰۰ هزار نفر که احتمالاً از سرطان جگر بیمرند، نجات داده خواهد شد.
درمان سرطان جگر
بستگی به نوع، مرحله و درجه بدخیمی دارد ولی ترکیبی از جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است. هپاتوسلولار کارسینوما: برداشتن بخشی از کبد، پیوند کبد، کرایوابلیژن (تخریب تومور با سرما)، کموامبولیزیشن (تزریق مستقیم داروی ضدسرطان از طریق عروق کبدی به تومور)، رادیوتراپی، داروهایی مانند Sorafenib، رادیوفریکوئنسی ابلیژن (تخریب تومور با امواج رادیویی) و… کلانژیوکارسینوما: براکی تراپی (قراردادن منشأ رادیوتراپی در داخل کبد)، پیوند کبد، فتودینامیک تراپی، رادیوتراپی. هپاتوبلاستوما: شیمی درمانی شامل داروهایی مانند وین کریستین، سیکلوفسفامید و دوکسورابیسین، رادیوتراپی، پیوند کبد و برداشتن بخشی از کبد با جراحی استخراج مواد دارویی بیولوژیک از آبزیان دریایی به ویژه گیاهان، خارتنان و نرمتنان نیز از طرح های مدنظر پژوهشگران است. یکی از داروهای ضدسرطان کبد از خیار دریایی استخراج می شود.جراحی گزینهٔ درمانی افرادی است که سرطان کبدشان در مرحلهٔ اولیه است. معمولاً جراح، کل کبد یا بخشی از آن را که به سرطان مبتلا شده است خارج میکند. اگر کبد خارج شود در اینصورت کبد بیمار با بافت کبد سالم یک اهداکننده جایگزین میشود.
علت سرطان جگر
علل مختلفی مانند هپاتیت C، هپاتیت مزمن، سیروز، سم قارچی آفلاتوکسین، چاقی، بیماری ذخیرهای آهن، مصرف بیش از حد الکل و تریزومی ۱۸ میتوانند زمینه بروز این سرطان را فراهم سازند.
عوامل سرطان جگر
وجود سیروز از قبل در کبد. در حدود 50% بیمارانی که سرطان کبد دارند از قبل از آن دچار سیروز بوده اند. عفونت هپاتیت B یا C عفونت احتمالی با ویروس های آهسته
علائم سرطان جگر
تهوع و استفراغ – کاهش وزن بدون دلیل – کاهش اشتها – درد بالای شکم – ضعف عمومی و خستگی – ورم شکم – تغییر رنگ پوست – زرد شدن چشم ها – تغییر رنگ مدفوع به سفید
سرطان جگر سفید
ریه (شش) یا جگر سفید اندامی است مخروطی شکل مجتمع از بافت اسفنجی که به صورت یک جفت در قفسه سینه قرار دارد. ریه راست متشکل از۳ تکه و ریه چپ از ۲ تکه تشکیل شده است. هر ریه متصل به شاخه ای به نام نایچه است. سرطان ریه نوعی بیماری است که در آن رشد بافت بدخیم در یک یا هر دو ریه ایجاد می شود. سرطان ریه شایعترین سرطان در هر دو جنس در سراسر جهان است و بیش از ۸۰% بیماران مبتلا به این سرطان در فاصله ۵ سال از زمان تشخیص بیماری جان خود را از دست می دهند
سرطان جگر چیست
یکی از مهمترین اندام بدن است که تا کنون هیچ عضو مصنوعی قادر به انجام کارش نشده، کبد است. کبد در نزدیک معده و روی صفرا قرار دارد. این عضو ، بزرگترین غده در بدن میباشد. اگر توده های سرطانی به صورت یک توده در قسمت فوقانی راست شکم (کبد) رشد کنند ، در این حالت سرطان کبد رخ داده است. سرطان کبد در مردان شایع تر بوده و مهمترین عامل بروز آن ، سیروز کبدی است. سالانه میلیون ها نفر بر اثر سرطان کبد ، جان خود را از دست میدهند.کبدی که نقش مهمی در تنظیم هورمون ها و متابولیسم ها ، سم زدایی ، تجزیه چربی ها و تنظیم پروتئین ها و ویتامین ها دارد ، اکنون تبدیل به محل تومور های بد خیمی شده اند. شایان ذکر است سرطانهایی که در جا های دیگر بدن تشکیل شده و سپس به کبد منتقل میشوند ، متاستاز کبدی یا سرطان ثانویه کبد عنوان دارند. از هر 100000 نفر در جهان ، حدود 30 نفر سرطان کبد میگیرند که این ریسک را بیماری های دیابت و هپاتیت افزایش میدهند.
جگر و سرطان
جگر منبع انباشته از سموم است و استفاده زیاد آن در طولانی مدت سبب بوجود آمدن سرطان میشود. بدن از طریق کبد و کلیه سموم را دفع میکند بنابراین در حیوانات و به طور کلی این امر مستثنی نیست وقتی که جگر مصرف میکنیم بدن علاوه بر دریافت پروتئین، ویتامینها و املاح نیز مقداری از سموم گوسفند و گاو را وارد خود میکند. در صورتی که به حیوانات آنتی بیوتیکهایی داده شود پسماندههای موجود از آن در جگر حیوان تجمع یافته و به بدن فرد منتقل مییابد. جگر منبع غنی از ویتامینهای گروه A، اسیدفولیک، روی، منیزیم و پتاسیم است و مصرف آن در افرادی که “بیماری هموکوروماتوز” که یک بیماری ژنتیکی است و بدن قادر به دفع آهن نیست، همچنین بیماران اسیداوریک و نقرس توصیه نمیشود. زیادهروی در مصرف جگر اضافه باری را به کبد تحمیل کرده همین موجب مسمومیت در سطح سلولی بدن میشود و مصرف ماهیانه 1الی 2 بار توصیه میشود.
تشخیص سرطان جگر
غربالگری با استفاده از اولتراسوند و گاهی اوقات آزمایش خون آلفا پروتئین در فواصل 6 تا 12 ماهه برای افرادی که خطر ابتلا به سرطان کبد در بین آن ها زیاد است، توصیه می شود. این افراد شامل بیماران مبتلا به سیروزی است که به عفونت ویروس هپاتیت بی یا سی دچار شده اند. این کار باعث تشخیص سرطان در سطح اولیه می شود و احتمال درمان سرطان کبد موفقیت آمیز را افزایش می دهد.
نشانه های سرطان جگر
کارسینوم هپاتوسلولار: توده شکمی، درد شکم و پشت، تهوع، کم خونی، زردی، خارش، کاهش وزن و تب. کلانژیوکارسینوما: تعریق، زردی، درد شکمی، کاهش وزن و بزرگی کبد.
آزمایشات مربوط به سرطان جگر
در صورتی که احتمال داده شد که به سرطان کبد مبتلا شده اید، چندین آزمایش روی شما انجام می گیرد. این آزمایشات بنا به دلایل زیر انجام می گیرند: تایید می کنند که شما سرطان کبد دارید. همچنین تایید می کنند که نوع سرطان شما سرطان اولیه کبد است یا سرطان ثانویه کبد. سطح سرطان را ارزیابی می کنند. به عبارت دیگر، مشخص می کنند که چه مقدار از کبد تحت تاثیر قرار گرفته است و آیا سرطان به بخش های دیگر بدن سرایت کرده است یا نه. وضعیت فعالیت کبد و سلامت عمومی شما را ارزیابی می کنند.
علائم سرطان جگر سیاه
درد ناحیه راست شکم ، بی اشتهایی ، کاهش وزن ،اتساع شکم ، لمس توده ای بزرگ در شکم ، یرقان ، اختلالات متابولیک و داخلی .
علل سرطان جگر سیاه
سابقه هپاتیت Bبه صورت مزمن ، برخی قرصهای هورمونی ، آرسنیک ، انگل شیستومیازیس ( که در استان خوزستان شایع است ) وکرم های نواری وپهن وبرخی علل ناشناخته ی دیگر.
سرطان جگر سیاه
بزرگترین غده بدن که زیر دیافراگم ، در پهلوی راست قراردارد وضمن درست کردن صفرا ، موادغذایی سه گانه (قندها ، چربیها ، پروتوئینها ) را جذب می کند و آنها را تغییرشکل می دهد. وبرای تغذیه ی سلولها آماده میسازد . سرطان کبد ( جگر سیاه ) بیشتر در مردان رخ می دهد و در کشورهایی چون آفریقا ، چین، ژاپن و جنوب شرقی آسیا بسیار شایع بوده و یکی از علل عمده مرگ ومیر محسوب می شود . سرطانهای دیگر اعضای بدن از جمله معده ، پانکراس ، روده بزرگ ، ریه ، دهان و مثانه همگی می توانند به کبد منتقل شوند . و نوعی سرطان ثانویه ایجاد کنند .